Nove novčanice od iduće godine

Bez autora
Mar 07 2011

Postupak kojim će, na osnovu međunarodnog pozivnog tendera, biti izabrana najpovoljnija ponuda za štampanje novih izdanja novčanica u apoenima od 10, 20, 50 i 100 KM je u toku, a nova izdanja ovih novčanica biće u opticaju u idućoj godini. Za nova izdanja novčanica predložene su izmjene koje podrazumijevaju unapređenje kvaliteta papira i zaštitnih elemenata koji su predviđeni za lakše prepoznavanje od strane šire javnosti i lakšu mašinsku provjeru, a dizajn novčanica ostaće isti. Novčanice sa ovim izmjenama biće puštene u opticaj tokom 2012. godine, a za sada nije utvrđeno povlačenje starih izdanja, tako da ne postoje ni rokovi za povlačenje. Troškovi izrade novih novčanica, koje će snositi CBBiH, biće poznati poslije završetka cijelog procesa.

Nove novčanice od iduće godinePostupak kojim će, na osnovu međunarodnog pozivnog tendera, biti izabrana najpovoljnija ponuda za štampanje novih izdanja novčanica u apoenima od 10, 20, 50 i 100 KM je u toku, a nova izdanja ovih novčanica biće u opticaju u idućoj godini, potvrdili su u Centralnoj banci BiH.

- Za nova izdanja novčanica predložene su izmjene koje podrazumijevaju unapređenje kvaliteta papira i zaštitnih elemenata koji su predviđeni za lakše prepoznavanje od strane šire javnosti i lakšu mašinsku provjeru, a dizajn novčanica ostaće isti - kazali su u Centralnoj banci.

Dodali su da će novčanice sa ovim izmjenama biti puštene u opticaj tokom 2012. godine, a da za sada nije utvrđeno povlačenje starih izdanja, tako da ne postoje ni rokovi za povlačenje.

- Troškovi izrade novih novčanica, koje će snositi CBBiH, biće poznati poslije završetka cijelog procesa - naglasili su u ovoj banci.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik